top of page

 OVER ONS 

Fairmade Spirulina is onderdeel van Secteur10. Secteur10 is een stichting met ANBI status die zich bezighoudt met kleinschalig ontwikkelingswerk in Afrikaanse landen. De stichting zet zich in om samen met de lokale bevolking, projecten op te zetten en uit te voeren die bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden en die bijdragen om in het eigen levensonderhoud te voorzien.

In 2008 is de stichting opgericht door zes vrijwilligers die spirulina zien als een oplossing voor het voedingsprobleem in Afrikaanse landen. De vaak eenzijdige voeding die mensen binnenkrijgen bevat niet de voedingsstoffen die bijvoorbeeld nodig zijn voor een sterk immuunsysteem en ontwikkeling van de hersenen. Spirulina kan hier dankzij haar vele vitamine, mineralen en aminozuren bij ondersteunen.

Wij geloven daarom dat spirulina de potentie heeft om de levenssituatie van mensen te verbeteren. Secteur10 heeft dan ook het doel om zoveel mogelijk mensen in Afrikaanse landen toegang te verlenen tot deze superfood! Lees hier meer over onze stichting, de mensen achter Secteur10 en onze projecten.

Giving Back
One for One

Onze kwekerijen in Kenia en Burkina Faso worden gerund door de lokale bevolking. De mensen die voor ons werken zijn in vaste dienst van de stichting. Naast een eerlijk loon krijgen ze trainingen en gratis spirulina voor het hele gezin.

Met elke bestelling spirulina krijgt een kind in Afrika toegang tot goede voeding. Met speciale voedingsprogramma’s voorzien wij scholen en ziekenhuizen van rijst en spirulina. Zo krijgen kinderen elke schooldag hun dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen.

Secteur10 is een stichting met ANBI-status. Alle opbrengsten uit de verkoop van onze spirulina komt 100% ten goede aan onze doelstelling. Wij financieren voedingsprogramma’s voor scholen en ziekenhuizen en investeren in de uitbreiding van onze kwekerijen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat mensen kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud en ondersteunen wij lokale initiatieven die hier aan bij dragen. 

 In de statuten van Secteur10 is vastgelegd dat er vanuit westerse landen uitsluitend gewerkt wordt met vrijwilligers aan wie geen loon wordt uitbetaald en dat de reis- en verblijfkosten door de mensen achter Secteur10 zelf worden betaald. Op deze manier kunnen wij garanderen dat elke euro uit de spirulinaverkoop of die wordt gedoneerd, naar onze projecten gaat. 

bottom of page