top of page

  FAQ  

 • Wat is spirulina?
  Spirulina is dankzij zijn vele voedingsstoffen een echte superfood. Spirulina is een groenblauwe micro alg dat groeit in mineraalrijk water. Het dankt zijn blauwe kleur aan het zeldzame blauwe pigment phycocynanin. Phycocyanin is een krachtige anti-oxidant die het functioneren van het immumsysteem verbetert. Spirulina bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren en is daarom zeer geschikt als voedingssupplement. Daarnaast bestaat sprirulina voor 60+% uit plantaardig eiwit, ruim twee keer zoveel als vlees (27%), en is het rijk aan omega 3 vetzuren. Spirulina is het meest voedzame voedingsmiddel op aarde en geven jou met slecht een kleine dosis al een groot deel van je dagelijkse vitamine-, mineralen-, ijzer- en eiwitbehoefte.
 • Hoe wordt spirulina gemaakt?
  bla bla
 • Wat doet spirulina?
  Spirulina helpt de regulering van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte Spirulina kan de bloeddruk verlagen Spirulina verbetert de spierkracht en het uithoudingsvermogen Spirulina bevordert de ontgifting van je lichaam Spirulina versterkt het immuunsysteem Spriulina heeft ontstekingsremmende eigenschappen Spirulina vermindert allergische gevoeligheid Spirulina ondersteunt bij de menopauze en menstruatie Spirulina verbetert de concentratie Spirulina versterkt de huid, nagels en het haar
 • Welke dosering moet ik gebruiken?
  Dosering voor beginners of kinderen: 3 gram per dag Normale dosering: 5 gram per dag (of 10 tabletten) Therapeutische dosis: 10 tot 30 gram per dag Sporters/Atleten: tot wel 40 gram per dag Neem de spirulina bij voorkeur in de ochtend. Donker en droog bewaren bij kamertemperatuur en buiten het gebruik van kinderen houden. Houdt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een goede gevarieerde voeding.
 • Tabletten of vlokken?
  Spirulina is verkrijgbaar in vlokken, tabletten of poedervorm. Via onze site kan je alleen vlokken of tabletten kopen, maar het is heel eenvoudig om zelf poeder te maken van spirulina vlokken. De spirulina tabletten zijn vanwege het extra bewerkingsproces, iets duurder dan de spirulina vlokken. Spirulina vlokken is de pure, onbewerkte spirulina die rechtstreeks van onze spirulina kwekerijen komt. De voedingsware zijn 100% identiek. Spirulina vlokken hebben een iets sterkere algen geur, wat sommige mensen als een nadeel kunnen ervaren. Stoort de geur je niet en wil je graag spirulina gebruiken in gerechten, kies dan voor onze vlokken, en zo niet, voor de tabletten.
 • Prijs en kwaliteit van onze spirulina.
  Het is ten eerste belangrijk om te weten dat spirulina een 100 % natuurlijk voedingssupplement is. Onze spirulina heeft geen biologisch keurmerk, maar voldoet aan bijna alle eisen van een bio product: Geen gebruik van pesticiden, insecticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen Geen gebruik van genetisch gemodificeerde organisme (GGO’s) Geen kleurstoffen, conserveermiddelen of andere toevoegingen (voor het maken van onze tabletten wordt alleen water toegevoegd) Geen bestraling Niet drogen op hoge temperatuur Regelmatige bacteriologische analyses Geen afvallozing of milieuvervuiling tijdens de productie Fairmade Spirulina is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat in zijn pure vorm wordt geconsumeerd en op verantwoorde manier wordt geproduceerd met respect voor het milieu en haar consumenten. De prijs van onze spirulina Voor onze spirulina streven wij naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Door de hoge kwaliteit kan het zo zijn dat de prijs van onze spirulina hoger ligt dan die uit landen als China en India, waar bovenstaande criteria niet altijd worden gerespecteerd. Daarnaast komt elke euro ten goede aan onze projecten en help je ons om de levenstandaard van mensen in Afrikaanse landen te verbeteren. Lees meer over onze projecten. Overtuigd? Bestel dan nu onze Spirulina!
bottom of page