Recepten

Spirulinasmoothie met banaan, ananas, mango en munt

  • 1 banaan
  • ½ mango
  • 10 ananasstukjes
  • 1 el spirulina
  • 2 el (soja) yoghurt

Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar!

Voeg eventueel nog wat water toe om het aan te lengen.

 


Raw Vegan Spirulina Cheesecake 

Voor de vulling:

  • 1 kopje rauwe cashewnoten
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 6 el kokosolie
  • 1 tl spirulina
  • snufje roze Himalayazout  

Voor de korst: 

  • 1 kopje rauwe cashewnoten
  • 6 Medjoul dadels (zonder pit)
  • 2 el kokosvlokken
  • 1 el kokosolie
  • 1/8 tl roze Hilmalayazout 


 

Source: https://thehealthyfamilyandhome.com/raw-vegan-no-bake-spirulina-cheesecake-with-spiral-spring-spirulina-maxima/


Voor de korst:

1.      Doe alle ingrediënten voor de korst in een kom en mix met een keukenmachine tot een kleverig en kruimelig mengsel.

2.      Verdeel het mengsel gelijkmatig  over de bodem van een 15 cm springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel.

3.      Zet de korst opzij. 

Voor de vulling:

1.      Optioneel: Week de cashewnoten 15-30 minuten in schoon water. Dit maakt ze zacht en het mengsel extra romig.

2.      Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender en mix het mengsel op hoge snelheid tot het romig en glad is.

3.      Schep de vulling in de springvorm bovenop de korst en strijk het mengsel glad met een spatel. Zorg dat het mengsel goed is verdeeld over de vorm. 

4.      Optioneel: bestrooi de bovenkant met extra kokosvlokken, spirulina, hennepzaden, chia-zaden, cacaobonen, etc. 

5.      Zet de springvorm 1-2 uur in de vriezer, tot hij goed hard geworden is. Haal het uit de vriezer en laat het ongeveer 5-10 minuten op het aanrecht staan ​ voordat je hem aansnijdt en serveert.

6.      Bewaar de rest van de cheesecake in een afgesloten bak in de koelkast of vriezer. 

7.      Smullen maar!


Pannenkoeken met spirulina

  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 tl spirulina
  • Agavesiroop
  • Kaneel
  • Olie of boter om in te bakken


Doe het meel, de eieren, melk en banaan in een kom of blender en meng het geheel tot een beslag. 

Verwarm een koekenpan totdat deze goed heet is. Verhit een klontje boter of wat olie in de pan en wacht tot dit goed is gesmolten. Doe nu een lepel beslag in de pan en beweeg je pan zodat het beslag mooi verdeeld is.

Draai de pannenkoek na een minuutje om en pak nog een minuut aan de andere kant.

Serveer de pannenkoek met een scheutje agavesiroop, kaneel en spirulinavlokken. Smullen maar!

 

Source: http://www.proevenmetliefde.nl/spirulina-pannenkoekjes/ 

Honing, mosterd, balsamicodressing

  • 3 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd (Dijon)
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 tl spirulina
  • Peper en zout


Doe de honing, olijfolie en balsamicoazijn in een kom en roer met een lepel de mosterd door het mengsel. Voeg daarna de spirulina, peper en het zout toe. Laat de dressing enkele minuten staan zodat de spirulina goed kan oplossen en meng daarna opnieuw. De dressing is nu klaar voor gebruik.

 

Warme chocolademelk met spirulina

  • 200 ml amandelmelk (voor 1 kopje)
  • 1 el cacaopoeder
  • ½ tl spirulina
  • ½ tl kaneel
  • ½ el agavesiroop of ahornsiroop


Verwarm de amandelmelk in een pannetje op laag vuur, breng het niet aan de kook. Voeg de spirulina, kaneel en cacaopoeder toe en roer tot een glad geheel. Voeg als laatste de agavesiroop of ahornsiroop toe, de chocolademelk is klaar om te drinken!