Onze vrijwilligers en lokale medewerkers

Onze vrijwilligers

Fairmade spirulina is opgericht in 2016, als onderdeel van de stichting Secteur10, door de familie Van Winsen, Salman en Petrus Burghouwt.


Jet en Piet van Winsen wonen met hun gezin in Zuid-Frankrijk en zijn eigenaar van het bedrijf Force de Fleurs, waarmee ze onder andere pioenrozen telen. In 2006 kwamen zij in aanraking met spirulina en zijn zij begonnen met het kweken van deze alg in de zomermaanden, wanneer de kassen leegstaan. Sinds 2008 zetten zij zich samen met hun kinderen Coen, Cathelijne, Daan, Luuk en Jules in om het voedselprobleem in Afrika aan te pakken. Jaarlijks reizen ze met het gezin naar Burkina Faso en Kenia om de kwekerijen te bezoeken en de lokale bevolking te ondersteunen. 


Maria Salman, zus van Jet, en haar man Rob hebben een passie voor Afrika en zien het als hun missie om de leefomstandigheden van mensen in achterstand posities te verbeteren. Samen met Jet en Piet hebben ze de stichting Secteur10 opgezet en zijn ze actief betrokken bij het dagelijkse bestuur. Naast de spirulina verkoop in Nederland, houdt Maria zich ook bezig met de verkoop van handgemaakte producten uit Burkina Faso op markten en braderieën. Zonen Bob en Bram hebben de passie voor Afrika geërfd en gaan regelmatig mee naar de kwekerijen, waar zij zich inzetten op de farms en de lokale ziekenhuizen. 


Petrus Burghouwt woont net als de familie van Winsen in Zuid-Frankrijk, waar hij biologische groenten heeft gekweekt. Petrus gelooft in de kracht van spirulina en is sinds het begin actief betrokken bij de stichting. Hij komt graag in Burkina Faso, waar hij dankzij zijn leeftijd veel gezag heeft. 


Lees meer informatie over onze vrijwilliger op de site van Secteur10.


Onze medewerkers in Burkina Faso

Saïdou is bedrijfsleider van de kwekerij in Burkina Faso en betrokken bij de stichting vanaf het eerste moment. Hij is verantwoordelijk voor de spirulina teelt, de administratieve zaken van de kwekerij en alle andere projecten van de stichting. Hij weet wat er speelt onder de lokale bevolking en fungeert als klankbord voor de stichting. 


Siree is net als Saïdou vanaf het begin betrokken bij Secteur10. Hij was betrokken bij de bouw van de kwekerij en is verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud. Siree woont op de farm en bewaakt 's nachts het terrein. Als er geoogst moet worden dan helpt hij mee. 


Awa is moeder van 5 kinderen en helpt Saïdou en Siree met het oogsten van de spirulina. 


Onze medewerkers in Kenia

Salim is de 'general manager' van de kwekerij in Muhaka. Hij is betrokken bij de kwekerij vanaf het eerst moment en heeft als aannemer meegeholpen met de bouw van de farm. Salim is verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden op de farm, zoals het brengen en halen van goederen en de boekhouding. Daarnaast help hij Hassan bij de oogst.

Hassan is verantwoordelijk voor de teelt en oogst van de spirulina. Voordat hij op de kwekerij kwam helpen werkte hij als elektriciën in het dorp. Nu weet hij alles van spirulina en is een handige klusjesman op de farm. 

Philip helpt net als Salim Hassan mee met de oogst. Daarnaast verzorgt hij de planten en bomen op de farm en onderhoudt hij de groentetuin.

Maloudi is de nachtwaker en bewaakt het terrein.

Kibele